woensdag 7 december 2016

Kai Ton Mifang (China)

KAI TON MIFANG (KIP-MAALTIJDSOEP MET TAUGÉ EN MIHOEN)

1 ei
150 gram kipfilet
peper
2 theelepels gemberpoeder
1 kleine prei (150 gram)
1 kleine winterwortel (150 gram)
1 pakje kippensoep
25 gram taugé
25 gram mihoen
2 eetlepels gefruite uitjes


Ei in 8 minuten hard koken. Intussen kip in reepjes snijden. Bestrooien met peper en gemberpoeder. Van prei lelijk blad en worteltjes verwijderen. In ringen snijden. In zeef wassen. Wortel schrappen en wassen in reepjes snijden. In pan soeppoeder met 7,5 deciliter water al roerende aan de kook brengen. Toevoegen: kip, prei en wortel. Met deksel op pan 10 minuten zachtjes laten koken. Intussen in zeef taugé wassen en laten uitlekken. Ei laten schrikken en pellen. In stukjes snijden. Mihoen aan soep toevoegen. In 4 minuten tegen de kook aan gaar laten worden. Toevoegen: ei, taugé en gefruite uitjes. Op smaak brengen met zout en peper.

2 personen

voedingswaarde : 430 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gebied : China
gerechtsoort : maaltijdsoep

bron : Tip november 1988

Geen opmerkingen: