woensdag 7 december 2016

Tong met lychee-roomsaus

TONG MET LYCHEE-ROOMSAUS

15 lychees
500 gram tongfilets
1 visbouillontablet
25 Hollandse garnalen
2 theelepels paprikapoeder
zout
peper
1 bekertje crème fraîche
1 eetlepel ketchup
1 deciliter rosé


4 Lychees in bloemvorm snijden (met scherp mes van bovenaf inkruisen, schil naar buiten buigen, vruchtvlees van pit losmaken, naar buiten buigen, ½ uur in koud water leggen). Overige lychees pellen. Halveren en pit verwijderen. Nogmaals halveren. In mengbeker of foodprocessor 6 lychees pureren. Lychees tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Tong onder koud water afspoelen. In pan ½ liter water aan de kook brengen. Hierin bouillontablet oplossen. Aan bouillon tong toevoegen. Met deksel op pan in 6 minuten tegen de kook aan gaar laten worden (= pocheren). Intussen in zeef garnalen onder koud water afspoelen. In steelpan doen: gepureerde en gehalveerde lychees, paprikapoeder, zout, peper, crème fraîche, ketchup en rosé. Al roerende zachtjes verwarmen. Met schuimspaan tong uit pan nemen. Op schaal leggen. 4 Eetlepels saus erover scheppen. Garnalen erover verdelen. Rest van saus overdoen in sauskom. Apart opdienen. Tong garneren met lychee-bloemen.

4 personen

voedingswaarde : 380 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 15 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Tip november 1988

Geen opmerkingen: