KERRIEBLOEMKOOL MET AARDAPPEL EN PAPRIKA
1 bloemkool (1 kilogram)
1 kilogram aardappelen
1 rode paprika
3 eetlepels boter of margarine
2½ theelepels kerriepoeder
2 theelepels koenjit
zout
Van bloemkool stronk verwijderen. Wassen en in roosjes verdelen. Aardappelen schillen en wassen. Tot gebruik onder water bewaren. Paprika wassen. Halveren, zaadlijsten verwijderen en in heel kleine stukjes snijden.
In pan boter smelten. Kerriepoeder en koenjit toevoegen. 3 Minuten zachtjes bakken. Intussen aardappelen in stukjes snijden. Met keukenpapier droogdeppen. In kerrieboter 5 minuten zachtjes bakken. Af en toe omscheppen. Bloemkool erdoor scheppen. ¾ deciliter water en zout toevoegen. In 15 minuten aardappelen en bloemkool zachtjes gaarkoken. Paprika toevoegen. 1 Minuut meewarmen. Afgieten. Overdoen in schaal.
4 personen
voedingswaarde : 310 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 / 25 minuten
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Tip november 1988
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten