woensdag 7 december 2016

Kerriebloemkool met aardappel en paprika

KERRIEBLOEMKOOL MET AARDAPPEL EN PAPRIKA

1 bloemkool (1 kilogram)
1 kilogram aardappelen
1 rode paprika
3 eetlepels boter of margarine
2½ theelepels kerriepoeder
2 theelepels koenjit
zout


Van bloemkool stronk verwijderen. Wassen en in roosjes verdelen. Aardappelen schillen en wassen. Tot gebruik onder water bewaren. Paprika wassen. Halveren, zaadlijsten verwijderen en in heel kleine stukjes snijden.
In pan boter smelten. Kerriepoeder en koenjit toevoegen. 3 Minuten zachtjes bakken. Intussen aardappelen in stukjes snijden. Met keukenpapier droogdeppen. In kerrieboter 5 minuten zachtjes bakken. Af en toe omscheppen. Bloemkool erdoor scheppen. ¾ deciliter water en zout toevoegen. In 15 minuten aardappelen en bloemkool zachtjes gaarkoken. Paprika toevoegen. 1 Minuut meewarmen. Afgieten. Overdoen in schaal.

4 personen

voedingswaarde : 310 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 / 25 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tip november 1988

Geen opmerkingen: