SAFFRAANRIJST MET AMANDELEN
1 sinaasappel
2 eetlepels olie
½ theelepel gemalen kardemom
1 theelepel kaneel
150 gram langkorrelrijst
1 envelopje saffraanpoeder
zout
25 gram rozijnen
25 gram blanke amandelen
Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil er dun af. Pers de sinaasappel uit. Verhit de olie in een pan. Bak de kardemom en de kaneel even aan. Schep de rijst erdoor en bak de rijst 2 minuten al omscheppend mee. Voeg de sinaasappelschil, de saffraan, zout, het sinaasappelsap en 2 deciliter water toe. Kook de rijst in 15 minuten gaar. Schep de rozijnen erdoor en laat de rijst nog 5 minuten staan. Rooster de amandelen goudbruin in een droge koekenpan. Schep ze door de rijst.
2 personen
voedingswaarde : 475 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Menu 23 november 1995
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten