woensdag 7 december 2016

Kalkoenfilet met dadels en vijgen

KALKOENFILET MET DADELS EN VIJGEN

2 sneetjes casino wit
2 eetlepels melk
100 gram gedroogde vijgen
100 gram gedroogde dadels
1 theelepel rozemarijn
zout
peper
2 kalkoenfilets à 250 gram
1 ei
4 eetlepels bloem
6 eetlepels sesamzaad
4 eetlepels boter


Ontkorst de sneetjes brood en snijd ze in kleine blokjes. Laat de blokjes weken in de melk. Ontdoe de vijgen van de steeltjes en snijd ze in blokjes. Ontpit de dadels en snijd ze in kwarten. Knijp de blokjes brood uit en vermeng ze met de dadels, de vijgen en de rozemarijn. Breng op smaak met zout en peper. Snijd de kalkoenfilets open en vul ze met het vruchtenmengsel. Klap de filets dicht en steek ze goed vast met cocktailprikkers. Klop het ei los en haal de filets erdoor. Wentel de filets door de bloem en schud het overtollige eraf. Haal de filets nogmaals door het ei en wentel ze door het sesamzaad. Druk de zaadjes voorzichtig aan.
Verhit de boter op middelhoog vuur en bak de filets er rondom in aan. Bak de filets op laag vuur aan beide kanten in 12 minuten gaar en bruin. Snijd de kalkoenfilets in dikke plakken en verdeel ze over 4 borden.
Lekker met aardappel-knolselderijpuree en gegratineerde courgette.

4 personen

voedingswaarde : 460 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 15 minuten

gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Menu 23 november 1995

Geen opmerkingen: