woensdag 7 december 2016

Zalm Sashimi (Japan)

ZALM SASHIMI (ZALM MET LAUWE COURGETTE EN WORTEL-ALFALFASALADE)

1 courgette (250 gram)
zout
1 kleine winterwortel (200 gram)
1½ eetlepel azijn
1 theelepel suiker
50 gram alfalfa
1 blik (rode) zalm (nettogewicht 200 gram)
3 eetlepels ketjap manis
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels olie
mespunt gemberpoeder


Courgette wassen en kroontje verwijderen. In plakjes snijden. In pan met weinig water en zout, courgette 3 minuten koken. Afgieten en laten uitlekken. Intussen wortel schrappen en wassen. Boven kom grof raspen. Besprenkelen met azijn. Bestrooien met suiker. Alfalfa erdoor mengen. Zalm afgieten. Graat en velletjes verwijderen. In 2 stukken verdelen. In kommetje ketjap, citroensap en gemberpoeder tot sausje roeren. Wortel-alfalfamengsel op schaal leggen. Lauwe courgetteplakjes dakpansgewijs erop rangschikken. Zalm ernaast leggen. Half over zalm sausje scheppen.
Lekker met rijst.

2 personen

voedingswaarde : 400 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gebied : Japan
gerechtsoort : visgerecht

bron : Tip november 1988

Geen opmerkingen: