woensdag 7 december 2016

Tahoe Kari (Verre Oosten)

TAHOE KARI (TAHOESPIESJES IN KERRIESAUS)

½ blok tahoe (250 gram)
1 ei
6 eetlepels bloem
1 theelepel sambal oelek
zout
6 eetlepels melk
4 eetlepels paneermeel
12 Amsterdamse uien
3 eetlepels olie
2 deciliter kerriesaus (uit fles)


In zeef tahoe laten uitlekken. Intussen in diep bord doen: ei, bloem, sambal en zout. Tot glad papje roeren. Melk erdoor roeren. Op plat bord paneermeel strooien. Tahoe in blokjes van 2 x 2 centimeter snijden. Aan 6 satéstokjes elk 4 tahoeblokjes en 2 Amsterdamse uien steken. In koekenpan olie verhitten. Spiesjes achtereenvolgens door beslag en paneermeel halen. In 5 minuten rondom goudbruin bakken. Intussen in steelpan kerriesaus verwarmen. Op elk bord 3 spiesjes leggen. Kerriesaus ernaast schenken.
Lekker met rijst en ijsbergsla met ananasstukjes.

2 personen

voedingswaarde : 710 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gebied : Verre Oosten
gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Tip november 1988

Geen opmerkingen: