GARNALENCOCKTAIL MET WITLOF
100 gram gepelde Hollandse garnalen
2 eetlepels yoghurt
1 eetlepel mayonaise
2 eetlepels tomatenketchup
½ eetlepel vieux of cognac
1 eetlepel citroensap
worcestershiresaus
1 struikje witlof (100 gram)
4 eetlepels slagroom
zout
peper
2 theelepels dille
In zeef garnalen afspoelen. Laten uitlekken. In kom doen: yoghurt, mayonaise, tomatenketchup, vieux, ½ eetlepel citroensap en worcestershiresaus. Tot sausje roeren. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Witlof wassen. Stronk eraf snijden. 8 Buitenste blaadjes lossnijden. Rest van witlof heel fijnsnijden. In kom doen: gesneden witlof, ¾ deel van garnalen en ½ eetlepel citroensap. Door elkaar mengen. In kom slagroom half stijfkloppen. Door sausje scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Tegen rand van 2 wijde glazen witlofblaadjes zetten. Garnalen-witlofmengsel erin scheppen. Sausje erover verdelen. Rest van garnalen en dille erover strooien.
2 personen
voedingswaarde : 260 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 15 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Tip november 1988
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten