woensdag 25 november 2015

Sardinebeignets (Algerije)

SARDINEBEIGNETS

Deze makkelijk te maken beignets waren in Algerije populair bij de pied noirs, zoals de Franse kolonisten werden genoemd. Ze maakten meestal deel uit van khemia, Algerijnse tapas, samen met andere hapjes, zoals gemarineerde olijven, geroosterde kikkererwten en kleine spiesjes.
U kunt de beignets maken van alle stevige vissoorten. Spierinkjes, als u die kunt krijgen, zijn er ideaal voor. Was ze snel in water met citroensap, wentel ze door beslag en bak ze. U hoeft ze niet schoon te maken, want ze worden in hun geheel opgegeten.

olijfolie, voor het frituren
500 g verse sardines, zonder kop en schoongemaakt
zout naar smaak
versgemalen zwarte peper naar smaak
beignetbeslag
partjes citroen, voor het serveren


Verwarm de olie in een frituurpan of zware, gietijzeren pan tot 190°C. Verwijder met een scherp mesje de ruggengraat van de sardines en spreid ze plat uit. Wentel de sardines door het beslag en bak ze aan elke kant gedurende 3 minuten, of totdat ze bruin zijn. Serveer warm met partjes citroen.

8 - 10 personen

land : Algerije
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Koken in Afrika : Een culinaire en culturele ontdekkingsreis / Jessica B. Harris

Geen opmerkingen: