ROMIGE VISSOEP MET MAKREEL
250 gram zalmforelfilet
150 gram makreelfilet
1 venkelknol
¾ liter visbouillon van tabletten
200 gram gesneden soepgroenten
1 eetlepel citroensap
1/8 liter slagroom
Snijd de zalmforelfilet in blokjes, de makreelfilet in kleine stukjes en de schoongemaakte venkel in stukjes.
Breng de visbouillon aan de kook. Voeg de soepgroente, de venkelstukjes en de makreel toe. Laat de bouillon ongeveer 5 minuten zachtjes koken. Voeg dan de zalmforelblokjes toe. Laat de soep niet meer koken. Na ongeveer 2 minuten is de zalm gaar. Roer dan het citroensap en de slagroom door de vissoep. Verwarm de soep maar laat deze niet meer koken. Dien meteen op.
4 personen
voedingswaarde : 354 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gerechtsoort : soep
bron : Boodschappen juli / augustus 2002
woensdag 25 november 2015
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten