PESCADO AL MOJO DE AJO (FOREL MET KNOFLOOK)
4 forellen
2 limoenen, geperst
1 gedroogd chilipepertje, verkruimeld
6 el olie
3 teentjes knoflook, in plakjes
2 zakjes verse koriander (à 15 g), fijngehakt
Forellen afspoelen onder koud water en droogdeppen met keukenpapier. Aan beide kanten met scherp mes 2 schuine inkepingen in vissen maken. Forellen aan beide kanten en in buikholte besprenkelen met 3 el limoensap en bestrooien met zout en chilipeper. Vissen op bord leggen en 1 uur afgedekt marineren.
Forellen droogdeppen met keukenpapier. In pan olie verhitten en knoflook op matig vuur lichtbruin bakken, uit pan op keukenpapier scheppen. Forellen in zelfde pan in ca. 10 min. bruinbakken, halverwege keren. Forellen op warme schaal leggen. Door achtergebleven bakvet rest van limoensap, koriander en gebakken knoflook roeren. Mengsel over forellen scheppen.
4 personen
voedingswaarde : 320 kcal p.p.
voorbereidings- / wacht- / bereidingstijd : 10 / 60 / 20 minuten
land : Mexico (Chiapas en Yucatán)
gerechtsoort : visgerecht
bron : Mexico : Een culinaire ontdekkingsreis door Zuid-Mexico
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten