FOREL MET SUMAK
4 forellen
2 teentjes knoflook
8 el olijfolie
8 el sumak (gemalen bessen van de azijnboom, Turkse winkel)
4 el citroensap
8 tl zout
4 el peper
Hal de knoflook fijn. Meng met olijfolie, sumak, citroensap, peper en zout. Was de forel en dep droog. Smeer aan beide kanten een dun laagje sumakpasta op de forel. Leg in een ovenschaal en laat in de koelkast afgedekt minstens 30 min. marineren. Zet 30 min. in een oven van 200°C, tot de forel gaar en krokant is.
4 personen
bereidings- / marineer- / oventijd : 10 / 30 / 30 minuten
land : Perzië
gerechtsoort : visgerecht
bron : Elle Eten Winter 2002
woensdag 25 november 2015
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten