woensdag 25 november 2015

Chorba Frik (Algerije)

CHORBA FRIK (SOEP VAN GEBROKEN TARWE)

Traditioneel recept.

300 g lamsvlees zonder beenderen
150 ml olijfolie
1 grote ui, fijngehakt
6 el fijngehakte verse koriander
1,5 l water
1 tl zout
½ tl gemalen witte peper
1 tl paprikapoeder
1 tl gedroogde munt
150 g gebroken tarwe (frik)
1 tl tomatenpuree
2 citroenen, in partjes, om te garneren


Snijd het vlees in heel kleine en dunne plakjes. Verhit de olie in een grote steelpan en fruit de ui samen met het vlees. Voeg de helft van de koriander toe en het water als de ui goudgeel begint te kleuren. Strooi zout, peper, paprikapoeder, gedroogde munt en de gebrken tarwe in de pan. Los de tomatenpuree op in 2 el water en voeg toe aan de bereiding. Roer goed en laat dit met het deksel op de pan ongeveer 50 minuten koken op een laag vuur.
Strooi vlak voor het opdienen de rest van de koriander over het gerecht. Voeg eventueel nog wat kruiden toe naar smaak en serveer de soep warm, gegarneerd met partjes citroen.

4 personen

land : Algerije
gerechtsoort : soep

bron : Momo : Een gastronomische reis door Marokko, Tunesië en Algerije / Mourad Mazouz

Geen opmerkingen: