maandag 8 november 2010

Tilapiafilet in mosterdboter (IJsland)

TILAPIAFILET IN MOSTERDBOTER

4 tilapiafilets
2 eetlepels citroensap
100 gram boter
100 milliliter droge witte wijn
1 eetlepel mosterd
2 eetlepels gehakte peterselie
zout
peper

Bedruppel de tilapiafilets met citroensap en kruid met zout en peper. Vet een schaal in met de helft van de boter en verdeel daarin de helft van de witte wijn. Leg de tilapiafilets daarin, dek de schaal af met aluminiumfolie en gaar in een voorverwarmde oven (200°C, in het midden) gedurende 10 tot 12 minuten. Roer in een ruime pan de overige boter en de resterende witte wijn met mosterd door elkaar en verhit dit even. Verdeel de vis op een voorverwarmd bord, schenk de mosterdboter er over heen en bestrooi met peterselie.

4 personen

bereidingstijd : 90 minuten

gebied : IJsland
gerechtsoort : visgerecht

bron : www.mijnreceptenboek.nl

Geen opmerkingen: