maandag 8 november 2010

IJslandse kerstcake (IJsland)

IJSLANDSE KERSTCAKE

200 gram suiker
175 gram boter
2 eieren
300 gram witte bloem
2 theelepels bakpoeder
175 milliliter melk
75 gram rozijnen
½ theelepel citroenextract
½ theelepel gemalen kardemom

De oven voorverwarmen op 180°C. Een cakevorm van 28 centimeter doorsnede invetten.
Boter en suiker licht en luchtig opkloppen. Eieren één voor één toevoegen en elke keer goed mixen. Melk, citroenextract en kardemom toevoegen en bloem en bakpoeder erdoor roeren.
Een beetje bloem over de rozijnen zeven en deze vervolgens door het beslag scheppen; Schenk het beslag in de ingevette bakvorm en bak vervolgens 55 - 60 minuten.

15 personen

voedingswaarde : 240 kcal p.p.
bereidingstijd : 70 minuten

gebied : IJsland
gerechtsoort : gebak

bron : www.allrecipes.nl

Geen opmerkingen: