maandag 8 november 2010

Skuffukake (IJsland)

SKUFFUKAKE

½ kopje suiker
¼ kopje cacao
1 theelepel zout
1 theelepel bakzout
1 theelepel bakpoeder
2 eieren
150 gram margarine (gesmolten)
1 theelepel vanillesuiker
½ kopje yoghurt
½ kopje heet water
2½ kopje meel
naar keuze: poedersuiker of kokos

Doe alle ingrediënten in een hoge beslagkom en kneed net zo lang tot alle klontjes zijn verdwenen. Doe de deegbal vervolgens in een hoge bakvorm, bij voorkeur tulband vorm en zet hem in het midden van de oven op een rooster. De oven natuurlijk wel even voorverwarmen op 175°C. De baktijd van dit IJslandse gebak is 60 minuten. Haal het gebak uit de oven en keer hem om op een gebakbodem en bestrooi met poedersuiker of kokos.

4 personen

gebied : IJsland
gerechtsoort : gebak

bron : www.pims-pages.com

Geen opmerkingen: