maandag 8 november 2010

Bloemkoolsoufflé (IJsland)

BLOEMKOOLSOUFFLÉ

1 bloemkool, in roosjes
2 eetlepels boter
2 eetlepels bloem
2 deciliter melk
2 eieren, gesplitst
snufje nootmuskaat

Smelt de boter en voeg de bloem toe. Laat dit, al roerend, 3 minuten zachtjes pruttelen. Doe de melk erbij, breng het geheel aan de kook en kook nog 2 minuten zachtjes, blijf roeren. Laat het mengsel iets afkoelen en doe de eidooiers erbij, de nootmuskaat en peper en zout naar smaak. Klop de eiwitten stijf en roer die ook door het mengsel. Schep dit nu voorzichtig door elkaar met de bloemkoolroosjes en doe het geheel in een ingevette ovenschaal. Bak de soufflé een half uur op 175°C in de oven.

4 personen

gebied : IJsland
gerechtsoort : eigerecht

bron : www.worldcook.net

Geen opmerkingen: