maandag 8 november 2010

IJslandse perenvlaai (IJsland)

IJSLANDSE PERENVLAAI

½ blik delmonte peren
1 kopje meel
1 kopje witte basterdsuiker
1 theelepel bakpoeder
1 ei
paneermeel

GARNERING
½ kopje kokosmeel
½ kopje donker bruine basterdsuiker

Zet de oven aan op ongeveer 200°C en warm 10 minuten voor. Begin dan aan het beslag. Doe alle ingrediënten in een beslagkom. Van de peren eerst het nat afgieten en de peren klein snijden. Alles samen roeren met de mixer of keukenmachine tot een gladde brei. Doe dit in een met boter besmeerde en paneelmeel bestrooide bakplaat of vuurvaste schaal. Vermeng de bruine suiker en de kokos en strooi dit over de brei. Zet de oven op 160°C en zet de vlaai in het midden van de oven. Na 20 tot 30 minuten is hij klaar. De baktijd hangt af van de grootte van de oven. In een kleine oven duurt het meestal een half uur.
Serveren als hij nog warm is met een dot koude slagroom is het lekkerst. Maar koud is hij ook niet te versmaden.

4 personen

gebied : IJsland
gerechtsoort : nagerecht

bron : www.tastyweb.nl

Geen opmerkingen: