PITTIG GEBAKKEN BLEEKSELDERIJ
Dit is een eenvoudig, pittig bijgerecht dat goed samengaat met vleesgerechten en met vegetarische hoofdgerechten. Het is erg belangrijk de groenten niet te lang te koken, zodat ze knapperig blijven.
4 stengels bleekselderij met wat selderijblad
1 gedroogde chilipeper, 5 minuten geweekt in koud water
1 eetlepel olie
4 theelepels suiker
2 eetlepels sojasaus
Snijd het selderijblad in stukjes van 2½ centimeter en de stengels bleekselderij in 4 centimeter lange stukjes. Snijd ze daarna in de lengte fijn.
Verwijder het steeltje van de peper en snijd de peper in de lengte doormidden. Schraap de zaadjes eruit en snijd het vruchtvlees fijn.
Verhit de olie in een braadpan en doe de peper, selderij en suiker erin. Roerbak 1 minuut op matig vuur, voeg de sojasaus toe en roerbak nog 1 minuut.
Voeg het selderijblad toe en roerbak tot al het kookvocht van de ingrediënten is verdampt. Zorg ervoor dat het vocht snel verdampt, zodat de selderij knapperig blijft.
Serveer de selderij in vier kommetjes en garneer met de fijngesneden chilipeper.
4 personen
gebied : Japan
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Japanse lekkernijen : Verfijnde gerechten uit een smaakvolle keuken / Masaki Ko
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten