GOMOKU YASAI ZUKE (TAFELZUUR)
Tafelzuur is onmisbaar in de Japanse keuken. Geef deze vitaminerijke versie bij gekookte rijst of eet het als salade. U kunt dit tafelzuur een week bewaren in de koelkast.
100 gram radijs
200 gram komkommer
100 gram wortel, geschild, in de lente in repen
50 gram broccolisteel, geschild, in dunne plakjes
1 appel, klokhuis verwijderd, in dunne plakjes
2½ centimeter verse gember, geschild, in dunne reepjes
1 klein gedroogd chilipepertje, zaadjes verwijderd, fijngehakt
1 eetlepel ciderazijn
stukje kombu van 5 x 5 centimeter, in reepjes van 1 x 2½ centimeter
1 theelepel zout
Wikkel de radijs en komkommer in een theedoek en kneus ze grof met een deegroller.
Doe alle ingrediënten in een plastic zak. Druk zoveel mogelijk lucht uit de zak en bind hem dicht. Kneed de zak grondig, zodat alle groenten goed worden vermengd en leg hem dan minstens een halfuur maar het liefst een nacht in de koelkast.
Geef het tafelzuur bij rijst of een rijstgerecht. Als u deze mix als salade wilt eten, moet u de groenten 1 uur in water laten weken en daarna laten uitlekken. Schep er 1 theelepel plataardige olie en 1 theelepel appelazijn door.
4 personen
voedingswaarde : 30 kcal p.p.
gebied : Japan
gerechtsoort : groentegerecht
bron : De verse Japanse keuken : Ruim 80 gezonde Japanse recepten / Yasuko Fukuoka
zaterdag 20 december 2025
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten