KAPPA-MAKI-SUSHI (SUSHIROL MET KOMKOMMER)
1 blad nori
½ komkommer (in de lengte gesneden)
zout
150 gram gekookte sushirijst
wasabi
Rooster het nori-blad aan één kant boven een gasvlam en snijd het doormidden. Elke helft dient voor een dunne sushirol, die na het vullen in 6 maki-sushi wordt gesneden.
Bestrooi het snijvlak van de komkommer met wat zout, laat dit een paar minuten intrekken en spoel de komkommer af (zo wordt het vruchtvlees ontdaan van een teveel aan vocht). Hak de komkommer fijn.
Leg een half nori-blad op een bamboemat en bedek dat gelijkmatig met een 1 centimeter dikke laag sushirijst (beschadig de rijstkorrels niet). Laat aan beide kanten een rand van 1 centimeter onbedekt. Maak kleverige vingers schoon met azijnwater.
Druk in het midden een gleuf en leg hier de ingrediënten voor de vulling is. Let op: rijst en vulling moeten dezelfde, liefst lichaamstemperatuur hebben, anders valt de rol uiteen.
Pak het matje op en rol dit voorzichtig met de vingers op. Houd daarbij de vulling met de vingers vast. Het is zaak om snel en met vaste, gelijkmatige druk te rollen.
Druk met beide handen de rol flink samen. Druk ook de uiteinden goed aan.
Haal een in azijnwater gedrenkte doek over een mes om kleven te voorkomen. Dunne rollen worden is zes plakken gesneden.
Voor 12 stuks
gebied : Japan
gerechtsoort : sushi
bron : Sushi / Masami Okamoto
zaterdag 20 december 2025
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten