vrijdag 8 november 2024

Koraalmosselen op een spinaziebedje (China)

KORAALMOSSELEN OP EEN SPINAZIEBEDJE

In plaats van spinazie kunt u ook ijsbergsla, jonge paksoi of waterkers gebruiken. Mosselschelpen zijn van nature de perfecte schaaltjes voor deze smakelijke hors-d’oeuvre.

1 kilogram rauwe mosselen
verse gemberwortel
1 eetlepel maïsolie
1½ theelepel gele bonenpasta, geprakt
1 eetlepel tomatenketchup
½ theelepel suiker
1½ eetlepel Shaoxing wijn
¼ theelepel Worcestershiresaus
zout
70 gram spinazieblaadjes, uiteen geplukt


Kook de mosselen met enkele plakjes gemberwortel 1 – 2 minuten in een pan kokend water tot de schelpen openstaan. Laat in een zeef uitlekken, neem de mosselen eruit en gooi de grootste schelphelften weg. Schraap de andere schelpen met een scherp mes van binnen helemaal schoon; zet ze even apart.
Snijd met een vlijmscherp mes 4 dunne plakjes gemberwortel in fijne draadjes. Doe de olie in een voorverhit pannetje en voeg de bonenpasta, tomatenketchup, suiker, wijn, Worcestershiresaus, gember en zout naar smaak toe. Verwarm deze saus zachtjes tot ze karameliseert. Voeg de mosselen toe en schep ze voorzichtig door de saus.
Vul de schoongemaakte schelpen voor de helft met plukjes spinazie en lepel daar wat mosselvlees en saus op. Serveer het warm of koud.
Noot: paksoi voor het bedje eerst 20 seconden blancheren.

Voor 40 stuks

gebied : China
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Chinees koken : Spectaculaire gerechten voor feesten, cocktailparty’s, buffetten, diners / Lisa Kinsman

Geen opmerkingen: