HEI DOU DA CONG XUN GUI YU (GESTOOMDE ZALM MET PREI EN ZWARTE BOONTJES)
½ dunne prei
2 eetlepels gezouten zwarte boontjes (toko)
2 centimeter verse gemberwortel, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 zalmhaasjes à 250 gram
1 eetlepel droge sherry
2 eetlepels lichte sojasaus
Prei schoonmaken en in flinterdunne ringetjes snijden. In zeef boontjes onder stromend water afspoelen. Boontjes droogdeppen met keukenpapier en grof hakken. In kom preiringetjes mengen met boontjes, gember, knoflook en peper naar smaak. Zalmhaasjes in lengte halveren en naast elkaar op bord leggen. Preimengsel erover verdelen. Goed aandrukken. Sherry en sojasaus erover sprenkelen. Stoomrekje in wok zetten en wok vullen met water tot 2 centimeter onder rekje. Water aan de kook brengen. Bord met zalm op rekje zetten en afdekken met deksel. Zalmfilets in 6 - 8 minuten net aan gaar stomen. Serveren met roergebakken groenten en rijst.
4 personen
voedingswaarde : 295 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gebied : Hongkong, China
gerechtsoort : visgerecht
bron : China : Een culinaire ontdekkingsreis langs Peking, Kanton en Hongkong
vrijdag 8 november 2024
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten