GEBAKKEN GROENE TOMATEN
Dit is een klassiek Amerikaans brunchgerecht, waarin het frisse sappige van de tomaten perfect samengaat met het knapperige korstje. Serveer ze met gebakken bacon en eieren als brunch, of als bijgerecht.
4 groene tomaten
3 eetlepels maïzena
zout
versgemalen zwarte peper
de blaadjes van een takje verse tijm, plus extra als garnering
15 gram boter
2 theelepels olijfolie
1 ei, losgeklopt
crème fraîche of zure room, op smaak gebracht met zout en peper, voor erbij
tomatenketchup, voor erbij
Snijd elke tomaat in 3 – 4 plakken van gelijke dikte. Breng de maïzena op smaak met zout en peper en voeg de tijmblaadjes toe. Zet het mengsel apart. Verhit de boter en olie in een koekenpan met dikke bodem tot ze beginnen te schuimen. Haal de plakken tomaat eerst door het losgeklopte ei en dan door het maïzenamengsel; beide kanten moeten met een dun laagje zijn bedekt. Bak de plakken tomaat 2 – 3 minuten in de hete pan. Keer ze en bak de andere kant goudbruin.
Serveer de tomaten meteen, gegarneerd met tijm. Geef er een schep crème fraîche of zure room en tomatenketchup bij.
4 personen
gebied : Amerika
gerechtsoort : lunchgerecht
bron : Tomaten : 75 Verrassende recepten met tomaten in de hoofdrol / Jenny Linford
zondag 27 oktober 2024
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten