GROENETOMATEN-ZURINGSOEP
Scherp smakende groene tomaten en citroenachtige zuring vormen samen een heerlijk verfrissende, verfijnde koude soep. Als je geen verse zuring kunt vinden, is bladspinazie met een beetje citroensap een prima alternatief. Serveer de soep als voorafje of als lichte lunch met brood en boter.
50 gram zuring
25 gram boter
1 sjalot, fijngesnipperd
500 gram groene tomaten, in grove stukken
6 deciliter kippen- of groentebouillon
zout
versgemalen zwarte peper
4 eetlepels yoghurt, als garnering
Scheur het blad van de zuring van de harde nerven en snijd de bladeren in fijne reepjes. Smelt de boter in een pan met dikke bodem op matig vuur. Voeg de sjalot toe en bak hem 2 – 3 minuten, tot hij zacht is; roer af en toe. Voeg de tomaten en zuring toe en laat het mengsel 2 – 3 minuten pruttelen. Roer regelmatig. Giet de bouillon in de pan, meng alles en breng de soep op smaak met zout en peper. Breng de soep aan de kook en draai het vuur laag. Dek de pan af en laat de soep 25 minuten zachtjes koken. Maal de soep tot een glad geheel. Giet hem door een fijne zeef in een kan. Laat hem helemaal afkoelen en zet hem dan ten minste 2 uur in de koelkast.
Serveer elke portie gegarneerd met wat yoghurt en bestrooid met peper.
4 personen
gerechtsoort : soep
bron : Tomaten : 75 Verrassende recepten met tomaten in de hoofdrol / Jenny Linford
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten