VARKENSFILET MET PEULTJES
750 gram varkensfilet, in reepjes gesneden
1 eetlepel donkere sojasaus
1 eetlepel gele-bonenpasta
2 eetlepels arachideolie
2 eetlepels Chinese rozenwijn of zoete sherry
2 worteltjes, in plakjes gesneden
250 gram peultjes, schoongemaakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2½ centimeter gemberwortel, geschild en fijngehakt
Leg de reepjes varkensfilet in een kom. Vermeng in een kommetje de sojasaus, de bonenpasta, 1 eetlepel olie en de rozenwijn of zoete sherry. Schenk het mengsel over het vlees en wentel de reepjes er goed door. Laat het vlees 1 uur marineren. Laat de reepjes uitlekken, bewaar de marinade. Breng een pan water aan de kook en blancheer hierin de worteltjes en de peultjes 1 minuut. Spoel de groenten onder de koude kraan en laat ze uitlekken.
Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak hierin het knoflook en de gemberwortel in 2 – 3 minuten bruin. Schep het gefruite uit de wok en gooi het weg. Roerbak de reepjes varkensfilet 3 – 4 minuten in de geurige olie. Voeg de worteltjes en peultjes toe en roerbak alles nog 3 minuten. Schenk er de marinade bij en verhit het gerecht nog 2 minuten.
4 personen
gebied : China
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Chinees koken (Het culinaire boek) / Jasper Spencer-Smith
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten