LAM MET KORIANDER
500 gram lamshaas, in smalle reepjes gesneden
1 eetlepel maïzena
1 theelepel suiker
1 theelepel sesamolie
2 eetlepels arachideolie
200 gram broccoli, schoongemaakt en in reepjes verdeeld
3 gedroogde zwarte winterchampignons, 25 minuten in heet water geweekt en uitgelekt
2 voorjaarsuitjes, gehakt
1 teentje knoflook, fijngehakt
2 theelepels rijstwijn of droge sherry
1 eetlepel donkere sojasaus
1 eetlepel fijngehakt vers korianderblad
Leg het lamsvlees in een kom. Vermeng in een kommetje de maïzena met de suiker en de sesamolie en schep het mengsel door de reepjes lamsvlees. Laat ze 30 minuten staan.
Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de reepjes vlees 2 minuten. Schep het vlees uit de wok en houd het warm. Roerbak de broccoli, de champignons, de voorjaarsuitjes en het knoflook 5 minuten tot de broccoli beetgaar is. Roer er de rijstwijn of droge sherry, de sojasaus, de reepjes lamsvlees en de koriander door en roerbak het gerecht nog 1 minuut boven een grote hittebron.
4 personen
gebied : China
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Chinees koken (Het culinaire boek) / Jasper Spencer-Smith
woensdag 23 oktober 2024
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten