donderdag 26 september 2024

Thaise vleeskrans (Thailand)

THAISE VLEESKRANS

6 plakjes bladerdeeg
400 gram lamsgehakt
1 ei
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel gemalen piment
2 eetlepels fijngehakte koriander
zout
peper
1 theelepel kerriepoeder


Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een lap van 40 x 15 centimeter. Vermeng het lamsgehakt, het ei, gemberpoeder, piment, koriander, zout, peper en het kerriepoeder. Vorm van het gehaktmengsel een 38 centimeter lange staaf. Leg de staaf in het midden van de deeglap en rol het deeg om de vulling. Bestrijk de rand van het deeg met water en druk het goed vast. Vorm de gevulde deegrol tot een krans, bestrijk de zijkanten met water en druk goed aan.
Bak de krans in de oven in 30 minuten goudbruin en gaar (dek eventueel met aluminiumfolie af als het deeg te bruin wordt).
Snijd de krans voor het serveren in plakjes van 2 centimeter.

20 stuks

voedingswaarde : 100 kcal per stuk
bereidingstijd : 50 minuten

gebied : Thailand
gerechtsoort : borrelhapje

bron : Tip Culinair november 1994

Geen opmerkingen: