donderdag 26 september 2024

Pet Palo (Bangkok en het Centrale Laagland, Thailand)

PET PALO (GESTOOMDE EEND)

De invloed van de Chinezen op de Thaise keuken kunt u in dit gerecht duidelijk proeven.

1 hele eend van 2 kilogram
1½ liter water
8 tenen knoflook
4 eetlepels fijngehakte korianderwortel
1 theelepel witte peper
1 theelepel zout
1 deciliter Maggi
2½ deciliter champignon-sojasaus
2½ deciliter zoete ketjap
125 gram suiker

Spoel de eend onder de koude kraan van binnen en buiten. Giet het water in een passende stoompan. Doe de rest van de ingrediënten in het water in de stoommand en leg de eend op de stoomplaat boven het water. Leg een deksel op de stoommand en breng aan de kook. Laat de eend 45 minuten stomen op middelhoog vuur. Laat de eend afkoelen. Snijd het vlees in mooie stukken. Bewaar de poten en vleugels. Schik de stukken vlees, poten en vleugels op een grote dienschaal. Schep het vet van de saus in de stoommand en lepel voor het serveren wat saus over de eend. Dien onmiddellijk op.

4 personen

gebied : Bangkok en het Centrale Laagland, Thailand
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Thailand : Een culinaire reis / Panurat Poladitmontri en Judy Lew

Geen opmerkingen: