donderdag 26 september 2024

Nuea Pad Kanaa (Bangkok en het Centrale Laagland, Thailand)

NUEA PAD KANAA (RUNDVLEES MET CHINESE BROCCOLI)

De combinatie van verse broccoli en vlees is voortreffelijk, maar u kunt voor dit recept ook andere groente gebruiken.

250 gram mals rundvlees, in dunne plakken gesneden
500 gram Chinese of gewone broccoli
2 eetlepels olie
4 eetlepels strochampignons (15 gram)
3 eetlepels oestersaus

MARINADE
4 tenen knoflook, fijngehakt
1 ei
2 eetlepels suiker
snufje witte peper
1 theelepel sesamolie
2 eetlepels rijstwijn
1 eetlepel maïzena
2 eetlepels nam pla (vissaus)


Meng alle ingrediënten voor de marinade, roer er het vlees door en laat 5 minuten staan. Was de broccoli, snijd hem in stukken van 7 centimeter en zet de stukken dan even weg. Verhit een grote koekenpan en doe er de olie in. Bak het rundvlees bijna gaar. Roer er de broccoli en de andere ingrediënten door en bak nog 3 minuten.

4 personen

gebied : Bangkok en het Centrale Laagland, Thailand
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Thailand : Een culinaire reis / Panurat Poladitmontri en Judy Lew

Geen opmerkingen: