donderdag 26 september 2024

Pla Neung Kiambouy (Bangkok en het Centrale Laagland, Thailand)

PLA NEUNG KIAMBOUY (GESTOOMDE VIS MET INGELEGDE PRUIMEN)

Zoveel vissoorten, zoveel bereidingswijzen in Thailand. Voor dit recept wordt de vis gestoomd. De zoute ingemaakte pruimen verlenen een unieke smaak aan dit gerecht.

1 kabeljauw of andere witte vis, van 500 – 750 gram
½ theelepel zout
½ theelepel gemalen witte peper
1 eetlepel nam pla (vissaus)
1 eetlepel witte wijn
3 hele ingemaakte pruimen, in kleine stukjes gesneden
2 eetlepels in reepjes gesneden verse gember
2 groene chilipepers, in ringen
2 eetlepels limoensap


Maak de vis schoon, maar laat de kop er aan. Maak aan weerskanten van de vis drie inkepingen tot aan de ruggengraat. Wrijf de vis in met het zout en e peper en leg hem in een stoommand. Voeg de rest van de ingrediënten toe, leg het deksel op de stoommand en laat de vis in 25 minuten gaar stomen.

4 personen

gebied : Bangkok en het Centrale Laagland, Thailand
gerechtsoort : visgerecht

bron : Thailand : Een culinaire reis / Panurat Poladitmontri en Judy Lew

Geen opmerkingen: