zaterdag 6 juli 2024

Cassoulet met lamsvlees (Zuid-Afrika)

CASSOULET MET LAMSVLEES

Lamsvlees, bonen en amandelen zijn veel gebruikte ingrediënten in de Zuidafrikaanse keuken.

50 g katenspek
4 lamsworstjes of runderworstjes (ca. 400 g)
30 g boter
2 tenen knoflook
2 potten witte bonen (a 240 g nettogewicht)
1½ blik tomaatstukjes (a 240 g nettogewicht)
2 dl witte (Zuidafrikaanse) wijn
4 theelepels kurkuma
zout
peper
6 eetlepels geschaafde amandel


Verwarm de grill voor. Snijd het spek in stukjes en de worstjes in drieen.
Verhit de boter in een braadpan en braad de worstjes in ca. 10 minuten bruin en gaar. Bak in een aparte pan het spek knapperig. Pers de knoflook erboven uit en voeg de uitgelekte bonen, de tomaat, de wijn en de kurkuma toe. Verwarm alles nog ca. 5 minuten door. Meng de worst door het spek-bonenmengsel en houd het bakvet apart. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de amandelen en het bakvet over het mengsel en laat alles onder de grill een bruin korstje krijgen.

voor 4 personen

ca 645 kcal / 2700 kJ per persoon
voorbereiding : ca. 5 min., bereiding : ca. 20 min.

land : Zuid-Afrika
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Menu 1995/17 (4 oktober 1995)

Geen opmerkingen: