CASSOULET MET LAMSVLEES
Lamsvlees, bonen en amandelen zijn veel gebruikte ingrediënten in de Zuidafrikaanse keuken.
50 g katenspek
4 lamsworstjes of runderworstjes (ca. 400 g)
30 g boter
2 tenen knoflook
2 potten witte bonen (a 240 g nettogewicht)
1½ blik tomaatstukjes (a 240 g nettogewicht)
2 dl witte (Zuidafrikaanse) wijn
4 theelepels kurkuma
zout
peper
6 eetlepels geschaafde amandel
Verwarm de grill voor. Snijd het spek in stukjes en de worstjes in drieen.
Verhit de boter in een braadpan en braad de worstjes in ca. 10 minuten bruin en gaar. Bak in een aparte pan het spek knapperig. Pers de knoflook erboven uit en voeg de uitgelekte bonen, de tomaat, de wijn en de kurkuma toe. Verwarm alles nog ca. 5 minuten door. Meng de worst door het spek-bonenmengsel en houd het bakvet apart. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de amandelen en het bakvet over het mengsel en laat alles onder de grill een bruin korstje krijgen.
voor 4 personen
ca 645 kcal / 2700 kJ per persoon
voorbereiding : ca. 5 min., bereiding : ca. 20 min.
land : Zuid-Afrika
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Menu 1995/17 (4 oktober 1995)
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten