ANGUILLE EN SAUCE VERTE (PALING IN HET GROEN)
2 sjalotjes
½ limoen
75 gram spinazie
50 gram postelein (in België gebruikt men vaak zuring)
10 takjes peterselie
20 sprieten bieslook
6 takjes dille
10 takjes kervel
8 takjes dragon
4 takjes selderij
40 gram boter of margarine
250 gram ontvelde palingmootjes
2 eetlepels bloem
1 deciliter droge witte wijn
2 eierdooiers
zout
(versgemalen) peper
Sjalotjes pellen en fijnsnipperen. Limoen schoonboenen en dunne reep van groene schil afsnijden. Limoen uitpersen. Spinazie en postelein schoonmaken, wassen en goed laten uitlekken. Groenten en kruiden heel fijn hakken.
In (braad)pan boter verhitten. Palingmootjes in enkele minuten lichtbruin bakken. Bloem erover strooien en erdoor roeren. Sjalotjes toevoegen en 2 minuten zachtjes stoven. Wijn, 1 eetlepel limoensap en 4 eetlepels water erbij gieten. Paling in 6 minuten zachtjes gaar stoven.
Paling uit pan nemen en in voorverwarmde schaal leggen. Limoenschil verwijderen. Eierdooiers loskloppen met 3 eetlepels stoofvocht. Dooiermengsel door stoofvocht roeren en al roerend verwarmen tot mooi gebonden saus ontstaat, niet laten koken. Saus over paling schenken.
Lekker met gekookte aardappels of geroosterd brood besmeerd met boter.
4 personen
voedingswaarde : 470 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 30 minuten
gebied : Vlaams-Brabant, België
gerechtsoort : visgerecht
bron : België : Een culinaire ontdekkingsreis door de streekkeukens van West-Vlaanderen, Ardennen en Vlaams-Brabant / Reijer Blankenspoor
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten