zondag 21 juli 2024

Carbonnade Flamande (West-Vlaanderen, België)

CARBONNADE FLAMANDE (VLAAMSE STOOFKARBONADES)

2 uien
600 gram rundvlees
1 sneetje volkorenbrood
50 gram boter of margarine
zout
(versgemalen) peper
1 flesje Westmalle Trappist dubbel
1 eetlepel grove mosterd
1 eetlepel rode wijnazijn
2 takjes tijm
2 laurierblaadjes
2 eetlepels bruine basterdsuiker


Uien pellen en snipperen. Vlees in niet te kleine blokjes snijden. Korstjes van brood snijden en brood in blokjes snijden. Boter verhitten, vlees 5 minuten bakken, uit pan nemen en bestrooien met zout en peper. Ui in bakvet op matig vuur 2 minuten bakken. Brood, bier, mosterd, azijn, tijm, laurier en suiker toevoegen en aan de kook brengen. Vlees in saus leggen en in 2½ à 3 uur zachtjes gaarstoven. Lekker met kool- of peenstamppot.

4 personen

voedingswaarde : 415 kcal p.p.
bereidings- / wachttijd : 15 minuten / 2½ à 3 uur

gebied : West-Vlaanderen, België
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : België : Een culinaire ontdekkingsreis door de streekkeukens van West-Vlaanderen, Ardennen en Vlaams-Brabant / Reijer Blankenspoor

Geen opmerkingen: