zondag 21 juli 2024

Aubergines gevuld met lamsgehakt (België)

AUBERGINES GEVULD MET LAMSGEHAKT

2 grote aubergines
300 gram lamsgehakt
4 eetlepels broodkruim
2 teentjes knoflook
1 grote tomaat
peper
zout
olijfolie
2 deciliter bouillon
1 grote eetlepel fijngehakte peterselie of bieslook
vetstof


Spoel de aubergines, verwijder de steeltjes en de schutblaadjes. Snijd ze in de lengte middendoor. Haal er met behulp van een koffielepel voorzichtig het vruchtvlees uit en snijd dit in stukjes.
Verwarm een weinig olijfolie in een bakpan. Bak hierin het gehakt even aan tot de rauwe kleur van het gehakt verdwenen is. Prak het daarna met een vork zo fijn mogelijk en neem de pan van het vuur.
Ontvel de tomaat en snijd het vruchtvlees in hele kleine stukjes. Pers de teentjes knoflook. Voeg bij het gehakt de geperste knoflook, de blokjes tomaat, de stukjes vruchtvlees van de aubergines, 2 eetlepels broodkruim, peper en zout. Meng alles goed door elkaar. Vul de auberginehelften met het mengsel. Strooi de rest van het broodkruim erover en leg er hier en daar een klontje vetstof op.
Vet een ovenvaste schotel lichtjes in. Plaats er de gevulde groenten in. Giet er de bouillon bij. Plaats in een voorverwarmde oven van 180 tot 200°C en laat het gerecht garen gedurende 20 tot 30 minuten. Neem het daarna uit de oven en bestrooi met het gehakt bieslook of de peterselie.
Dien onmiddellijk op met stokbrood en boter.

4 personen

land : België
gerechtsoort : groentegerecht

bron : Ons kookboek / Katholiek Vormingswerk van Landelijke Vrouwen

Geen opmerkingen: