zondag 4 augustus 2024

Schlada dial Chisu (Marokko)

SCHLADA DIAL CHISU (WORTELSALADE)

500 gram wortel
1 teentje knoflook
1 theelepel mild paprikapoeder
1 theelepel komijn
2 eetlepels azijn
1 eetlepel olie
1 bosje peterselie
zout

Een liter water met wat zout aan de kook brengen en het knoflookteentje eraan toevoegen. De wortels schrappen, in schijfjes snijden en in het kokende water gaar laten worden.
Goed uit laten lekken. Paprikapoeder, komijn, azijn, olie en wat zout erover verdelen en voorzichtig door elkaar mengen. Peterselie hakken en erover strooien. Goed gekoeld serveren.

4 - 6 personen

gebied : Marokko
gerechtsoort : salade

bron : De Marokkaanse keuken : 200 Smakelijke en authentieke recepten / Brahim Lagunaoui

Geen opmerkingen: