KEFTETHES (GRIESE GEHAKTBALLETJES)
500 gram mager lams-, runder- of kalfsgehakt
1 ui, schoongemaakt en kleingesneden
3 eetlepels paneermeel
1 ei
1 eetlepel fijngehakte peterselie
2 theelepels fijngehakte verse munt
1 eetlepel ouzo
zout
peper
3 eetlepels bloem
1½ deciliter olijf- of maïsolie
Vermeng het gehakt in een kom met de ui, het paneermeel, het ei, de peterselie, de munt, de ouzo en wat zout en peper. Kneed alles goed dooreen en vorm van het gehaktmengsel balletjes ter grootte van een walnoot. Laat het gehaktmengsel 30 minuten rusten.
Wentel de gehaktballetjes door de bloem. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de gehaktballetjes bij matige hitte in 10 minuten rondom mooi bruin en gaar. Laat de gehaktballetjes uitlekken op keukenpapier.
4 personen
bereidingstijd : 60 minuten
gebied : Griekenland
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Recepten uit de Griekse keuken / Wiebe Andringa
zondag 4 augustus 2024
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten