woensdag 24 januari 2024

Vegetarische pilau met doperwten (India)

VEGETARISCHE PILAU MET DOPERWTEN

2 uien, in ringen
3 teentjes knoflook
4 centimeter gemberwortel, geschild
2 eetlepels olie of ghee
500 gram basmatirijst
1 kaneelstokje
3 kruidnagels
3 kardemompitten, geplet
1 blik tomatenblokjes (van 400 gram)
6 deciliter groentebouillon (van 1 tablet)
1 deciliter yoghurt
350 gram diepvries doperwten
75 gram gezouten cashewnoten
blaadjes van 3 takjes koriander


1 Ui, knoflook en gemberwortel pureren. In 2 eetlepels hete olie of ghee uimengsel 5 minuten zachtjes bakken. Rijst en overige ui toevoegen en rijst al omscheppend glazig bakken. Kaneel, kruidnagel, kardemom, tomaatblokjes met vocht, bouillon en yoghurt erdoor roeren en tegen de kook aan brengen. Afgedekt 25 minuten zachtjes koken. Laatste 5 minuten doperwten mee laten koken. Pilau met cashewnoten en koriander garneren.

4 personen

voedingswaarde : 760 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten

gebied : India
gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Tip Culinair januari 1996

Geen opmerkingen: