woensdag 24 januari 2024

Perencharlotte

PERENCHARLOTTE

20 lange vingers
6 deciliter melk
1 theelepel cacaopoeder
7 blaadjes witte gelatine
3 eieren, gesplitst
80 gram suiker
60 gram bloem
3 rijpe, maar stevige handperen
2 eetlepels fruitlikeur, bijvoorbeeld perenlikeur
2 eetlepels citroensap
2 deciliter slagroom


Lange vingers met 1 deciliter melk besprenkelen en met cacao bestrooien. Lange vingers tegen zijwand van met bakpapier beklede charlottevorm met doorsnede van 24 centimeter zetten en bodem ermee bedekken. Koekjes zonodig bijsnijden.
Gelatine in ruim koud water 5 minuten weken. Eidooiers met suiker dik en schuimig kloppen. Bloem erdoor kloppen tot gladde massa. 5 Deciliter melk verwarmen en al roerend aan dooiermengsel toevoegen. Massa op matig vuur al roerend tot gladde dikke saus koken. Saus iets laten afkoelen. Gelatine uitknijpen en door saus roeren.
2 Peren in blokjes en 1 peer in dunne plakjes snijden. Peer met likeur en citroensap besprenkelen. 2 Eiwitten en slagroom stijfkloppen. Blokjes peer, slagroom en eiwit door dooiermengsel spatelen. Mengsel in vorm scheppen en gladstrijken. Afgedekt in koelkast 4 uur laten opstijven. Charlotte op schaal keren. Garneren met pakjes peer.

6 personen

voedingswaarde : 400 kcal p.p.
bereidings- / wachttijd : 30 minuten / 4 uur

gerechtsoort : nagerecht

bron : Tip Culinair januari 1996

Geen opmerkingen: