RISOTTO MET PECORINO EN ASPERGES
100 gram pecorino, geraspt
5 deciliter bouillon
500 gram groene asperges
1 ui
1 rode paprika
1 bosje bieslook, fijngesneden
1 prei
1 winterwortel
1 teen knoflook, uit de pers
1 theelepel saffraandraadjes
4 eetlepels olijfolie
500 gram rijst
peper
zout
Blancheer de asperges, spoel ze koud en snij ze in stukken van 2 centimeter. Snipper de ui, schil de winterwortel en snij de prei, paprika en winterwortel in ragfijne blokjes. Zet de groenten (behalve de asperges) met de ui, knoflook en saffraan aan in de olijfolie. Smoor even door, voeg dan de rijst toe en bak die mee totdat ze begint te glimmen. Voeg dan bouillon toe tot 1 centimeter boven de rijst. Kook op laag vuur in 20 minuten gaar (als er gaten in vallen, is de risotto gaar). Warm de asperges, kaas en de fijngesneden bieslook even mee (goed doorroeren) en serveer direct.
4 personen
gebied : Italië
gerechtsoort : bijgerecht
bron : 30 Italiaanse recepten met kaas / Henk Prins en Jon Eykens
zondag 17 september 2023
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten