zondag 17 september 2023

Lasagne con Taleggio (Italië)

LASAGNE CON TALEGGIO

200 gram taleggio
50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
1 eidooier en 1 ei
1 deciliter slagroom
2 eetlepels crème fraîche
4 eetlepels gehakte walnoten
400 gram diepvries spinazie (of vers gekookte)
1 uitje
1 teen knoflook
4 tomaten
300 gram lasagnevellen
peper
zout


Snipper het uitje, pers de knoflook uit, verkruimel (of snij in blokjes) de taleggio en laat de spinazie uitlekken. Meng dit alles door elkaar met de eidooier en crème fraîche. Roer de walnoten erdoor en breng op smaak met peper en zout. Vul dan een ovenschaal met (al dan niet voorgekookte, zie gebruiksaanwijzing) lasagnevellen, spinaziemengsel, lasagnevellen, etcetera. Eindig met lasagnevellen. Klop de slagroom, Parmezaanse kaas en het ei door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Snij de tomaten in plakken, bedek de lasagneschotel ermee en giet dan de kaasroom erover. Bak af in 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C en serveer direct.

4 personen

gebied : Italië
gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : 30 Italiaanse recepten met kaas / Henk Prins en Jon Eykens

Geen opmerkingen: