zondag 17 september 2023

Pollo alla Marsala (Italië)

POLLO ALLA MARSALA

1 bolletje mozzarella
1 deciliter crème fraîche
4 kipfilets à 200 gram
1 deciliter bouillon
2 sjalotjes
4 eetlepels gehakte pomodori secchi
1 eetlepel kappertjes
1 eetlepel gehakte verse oregano of majoraan
1 teen knoflook
4 ansjovisfilets
4 eetlepels Marsala (wijn)
boter
peper
zout


Peper en zout de kipfilets, bak ze om en om in boter goudbruin en schep ze dan over in een ovenschaal. Pers de knoflook uit, snipper de sjalotten en bak ze aan in het kippenbraadvocht. Blus af met de Marsala, bouillon en crème fraîche, laat doorkoken tot sausdikte en breng op smaak met peper en zout. Hou warm op een vlamverdeler. Hak de ansjovis fijn en meng met de kappertjes, oregano en pomodori. Snij de mozzarella in 4 plakken en bedek de filets ermee. Verdeel dan het tomaten-ansjovismengsel erover en gaar 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Serveer direct en geef de Marsalasaus er apart bij.

4 personen

gebied : Italië
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : 30 Italiaanse recepten met kaas / Henk Prins en Jon Eykens

Geen opmerkingen: