zondag 10 september 2023

Ostriche all'Italiana (Italië)

OSTRICHE ALL’ITALIANA (GEBAKKEN OESTERS MET BROODKRUIMELS EN KNOFLOOK)

6 eetlepels boter
verse witte broodkruimels (3 sneden brood)
1 theelepel fijngehakte knoflook
2 eetlepels fijngehakte peterselie
2 dozijn verse uit de schaal genomen oesters (of ontdooide diepvriesoesters)
3 eetlepels vers geraspte Parmezaanse kaas


Verwarm de oven voor tot 230°C. Neem een ovenvaste schaal die groot genoeg is om er de oesters in één laag in te leggen. Beboter royaal met 2 eetlepels boter.
In een pan van 15 tot 20 centimeter doorsnede met dikke bodem 2 eetlepels boter smelten boven een matige vlam. Als het schuimen afneemt er de verse broodkruimels en knoflook aan toevoegen en gedurende twee tot drie minuten heen en weer schudden, tot ze knapperig en goudbruin zijn.
Roer er de fijngehakte peterselie door. Spreid 2/3 deel van het kruimelmengsel uit over de bodem van de beboterde vuurvaste schaal en rangschik er de oesters in één laag bovenop. Meng de rest van het broodkruimelmengsel met de geraspte kaas en strooi dit over de oesters. Snijd 2 eetlepels boter in kleine stukjes en leg die er bovenop.
Bak de oesters 12 tot 15 minuten in het bovenste deel van de oven tot de broodkruimels goudkleurig zijn en het vocht borrelt. Direct opdienen, hetzij als hoofdschotel of als deel van een antipasto.

4 - 6 personen

gebied : Italië
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : In de Italiaanse keuken (Uit eten in de wereld) / Waverly Root

Geen opmerkingen: