zondag 10 september 2023

Capesante alla Adriatica (Italië)

CAPESANTE ALLA ADRIATICA (JAKOBSSCHELPDIEREN VAN DE ADRIATISCHE ZEE)

Langs de hele Adriatische kust worden Jakobsschelpdieren eenvoudig bereid, zodat de smaak niet door andere ingrediënten wordt overheerst.

18 Jakobsschelpdieren
3 eetlepels koudgeperste olijfolie (extra vierge)
2 teentjes knoflook, gesnipperd
3 eetlepels fijngehakte peterselie
zout
versgemalen zwarte peper
sap van 1 citroen
2 eetlepels vers broodkruim


Verwarm de oven voor op 180°C. Borstel 6 van de Jakobsschelpen schoon en maak ze droog. Verhit de olie en fruit de knoflook glazig. Neem de pan van het vuur als de knoflook begint te kleuren en roer er de peterselie door. Halveer de Jakobsschelpen als ze groot zijn, laat ze anders heel en geef er drie per persoon. Verdeel de Jakobsschelpdieren over de schoongeborstelde schelpen, bestrooi ze met wat zout en peper en verdeel er wat van het knoflookmengsel over. Bedruppel met wat citroensap en bestrooi met het broodkruim. Zet e in de voorverwarmde oven tot de bovenkant goudbruin is. Serveer meteen.

6 personen

gebied : Italië
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : De 100 lekkerste gerechten van de Middellandse Zee / Diane Seed

Geen opmerkingen: