MAIALE AL LATTE (VARKENSVLEES GESTOOFD IN MELK)
Een heel bijzonder recept waarbij de rollade eerst wordt gemarineerd in wijnazijn met witte wijn en vervolgens wordt gaar gestoofd in melk met salie en rozemarijn.
800 gram magere varkensrollade, niet gekruid
2 eetlepels witte-wijnazijn
2½ deciliter droge witte wijn
2 eetlepels olijfolie
zout
peper
6 salieblaadjes
1 takje rozemarijn
6 deciliter volle melk
Rollade in hoge schaal leggen. Azijn en wijn over rollade schenken en vlees 1 nacht laten marineren. Volgende dag rollade uit marinade nemen en droogdeppen. In braadpan olie verhitten en rollade hierin in 5 – 10 minuten rondom bruin bakken. Rollade met zout en peper bestrooien, salie en rozemarijn toevoegen en melk erover schenken. Pan afdekken en rollade op heel zacht vuur 2 uur laten stoven. Daarna deksel verwijderen en op hoog vuur vocht laten inkoken. Rollade uit pan nemen en in dikke plakken snijden. Saus zeven en over vlees schenken.
4 - 6 personen
voedingswaarde : 350 kcal p.p.
marineer- / bereidingstijd : 1 nacht / 2½ uur
gebied : Veneto, Italië
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : De nieuwe Italiaanse keuken / Marlies Batelaan
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten