woensdag 22 maart 2023

Paddestoelragout

PADDESTOELRAGOUT

1 ui
1/3 zakje verse peterselie
1 bakje kastanjechampignons (à 250 g)
1 bakje paddestoelmelange (à 200 g)
25 g boter of margarine
versgemalen peper
½ kruidenbouillontablet
1 dl halfdroge witte wijn
1 bekertje crème fraîche (2 dl)


Ui pellen en heel fijn snipperen. Peterselie fijn knippen. Paddestoelen schoonvegen met keukenpapier en in stukjes snijden.
In wok boter verhitten. Paddestoelen ca. 2 minuten op hoog vuur roerbakken. Ui ca. 1 minuut meebakken. Op laag vuur peterselie kort meebakken. Peper erboven malen. Bouillontablet erboven verkruimelen. Wijn toevoegen en aan de kook brengen. Crème fraîche erdoor roeren. Ragout ca. 1 minuut zachtjes sudderen en bouillontablet laten oplossen. Serveren met rijst en broccoli.

4 personen

voedingswaarde : 245 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Allerhande februari 2000

Geen opmerkingen: