woensdag 22 maart 2023

Paddestoelen in zure room (Polen)

PADDESTOELEN IN ZURE ROOM

Voor dit recept kunt u het best gedroogde (uiteraard gewassen en geweekte) paddestoelen gebruiken, of verse paddestoelen van het seizoen. Champignons zijn niet zo geschikt. De Polen vinden hun paddestoelen in de bossen, dus uit die soorten kunt u uw keuze maken. U kunt de paddestoelen als tussengerecht serveren, of als saus bij een vleesgerecht.

500 g paddestoelen
30 g boter of margarine
6 bosuitjes, dun gesneden
15 g bloem
1 uitgeperste citroen
1 kopje verse fijngeknipte dille
paprikapoeder
zout
peper
1 dl zure room, op kamertemperatuur


Snijd, indien nodig, de lelijke stukjes van de steel van de paddestoelen. Borstel de paddestoelen schoon en snijd ze klein. Smelt de boter in een koekenpan. Fruit de ui en de paddestoelen ongeveer 5 minuten op hoog vuur. Strooi er de bloem over, giet het citroensap erbij en de dille, paprikapoeder, zout en peper. Roer goed door zodat er geen klontjes ontstaan. Voeg de zure room toe en laat op zacht vuur nog even doorwarmen. Geef hier geroosterd brood bij.

4 personen

land : Polen
gerechtsoort : tussengerecht

bron : Eten bij de buren : 14 Buitenlandse keukens in Nederland / interviews Dido Michielsen, recepten Saskya Budding e.a.

Geen opmerkingen: