woensdag 22 maart 2023

Bulgaarse komkommersoep (Bulgarije)

BULGAARSE KOMKOMMERSOEP

1 komkommer
1 theelepel zout
1 teentje knoflook
1,5 l yoghurt
1 potje crème fraîche
12 gepelde walnoten
dille
peper
olijfolie


Schil de komkommer en snijd hem in de lengte doormidden. Schrap het zaad eruit en snijd hem daarna in kleine blokjes. Bestrooi die met zout en laat ze 15 minuten staan. Schenk het vocht eraf en voeg de geperste knoflook, yoghurt en crème fraîche toe. Hak de walnoten fijn, evenals de dille. Roer die door de koude soep en maak het gerecht op smaak met peper en een scheutje olijfolie. Serveer de soep ijskoud, bestrooid met wat achtergehouden dille en vers stokbrood.

4 personen

land : Bulgarije
gerechtsoort : soep

bron : Margrietagenda 1995

Geen opmerkingen: