woensdag 9 september 2020

Theekoeken

THEEKOEKEN

125 gram volkorenmeel
100 gram gezeefd volkorenmeel
2 theelepels bakpoeder
1 theelepel fijngeraspte citroenschil (van een biologische citroen)
¼ theelepel natuurlijke vanillepoeder
25 gram rietsuiker
40 gram boter of reformmargarine
150 milliliter melk


Snijd de boter of reformmargarine in kleine stukjes. Vermeng het meel met de boter. Roer hierdoor de rietsuiker, het zout, de citroenrasp en het vanillepoeder. Voeg al roerende zo veel melk toe dat er een zacht deeg ontstaat. Kneed dit deeg licht en rol het uit tot 1 centimeter dikte. Snijd hieruit met behulp van een uitsteekvorm van 5 centimeter doorsnede zoveel mogelijk koeken. Leg de koeken op een ingevette bakplaat en bak ze in een hete oven (220°C) tot ze na 15 minuten gerezen, bruin en gaar zijn. Deze theekoeken kunnen naar keuze warm of koud worden gegeten.

Voor 10 - 12 stuks.

gerechtsoort : koekjes

bron : Gezond gebak / Joost Drenthe en Mieke van Loon

Geen opmerkingen: