woensdag 9 september 2020

Dubbele koekjes

DUBBELE KOEKJES

KOEKJES
75 gram volkorenmeel
25 gram rijstmeel
100 gram boter of reformmargarine
40 gram rietsuiker
25 gram cacao of een surrogaat voor cacao, bijvoorbeeld carobpoeder of eikeltjescacao
1 afgestreken theelepel natuurlijke vanillepoeder

VULLING
50 gram boter of reformmargarine
75 gram rietsuiker
2 theelepels melk
25 gram chocolade of carob


Roer de boter samen met de suiker tot ze licht van kleur en romig wordt. Vermeng dan het meel, de cacao of surrogaat en het vanillepoeder door de romige botermassa.
Rol uit het nu ontstane deeg 24 kleine balletjes. Leg deze op 2 ingevette bakplaten. Druk de balletjes voorzichtig plat met een eerst in koud water gehouden vork.
Bak de koekjes 10 à 15 minuten in een vrij warme oven (190°C). Haal de koekjes van de bakplaten af en laat ze afkoelen.
Maak ondertussen de vulling:
Roer hiervoor de boter met de suiker tot ze romig wordt. Verwarm de melk au-bain-marie. Rasp de chocolade in de melk. Als de chocolade gesmolten is, deze weer laten afkoelen en beetje voor beetje door de boter roeren. Doe het glazuur tussen telkens 2 koekjes.

6 personen

gerechtsoort : koekjes

bron : Gezond gebak / Joost Drenthe en Mieke van Loon

Geen opmerkingen: